Novo povećanje penzija

Bez autora
Jun 28 2011

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da će od 1. oktobra penzije biti povećane najverovatnije za pet do šest procenata. To znači da će, sa prethodna dva povećanja od oko devet odsto, u ovoj godini penzije biti uvećane ukupno za 14 do 15 procenata.Najstariji građani mogu da budu mirni, jer je reformom sistema penzijskog i invalidskog osigiranja obezbeđeno da se penzije ponovo usklađuju sa rastom zarada. Neće se, takođe, povećavati ni radni staž potreban za penziju, što je tražio MMF.

Novo povećanje penzijaPenzije će, od 1. oktobra, biti povećane za pet do šest odsto, najavljuje potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić. Sa prethodna dva povećanja od oko devet odsto, penzije u 2011. godini biće uvećane za ukupno 14 do 15 odsto.

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da će od 1. oktobra penzije biti povećane najverovatnije za pet do šest procenata.

"To znači da će, sa prethodna dva povećanja od oko devet odsto, u ovoj godini penzije biti uvećane ukupno za 14 do 15 procenata", rekao je Krkobabić u poseti Čačku.

"Najstariji građani mogu da budu mirni, jer je reformom sistema penzijskog i invalidskog osigiranja obezbeđeno da se penzije ponovo usklađuju sa rastom zarada", rekao je Krkobabić.

"Neće se, takođe, povećavati ni radni staž potreban za penziju, što je tražio MMF", rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, poslanici Partije ujedinjenih penzionera Srbije, čiji je on predsednik, nisu glasali za novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave, jer on, smatra Krkobabić, ne donosi ništa značajno.

"Siromašni gradovi i opštine će postati još siromašniji, a bogati još bogatiji. Takva podela nije pravedna", izjavio je Krkobabić.

"U Srbiji ima više od 100 opština koje ne mogu samostalno da žive i država mora da ih pomaže kako bi se omogućio ukupan ravnomeran razvoj", rekao je Krkobabić koji je u Čačku prisustvovao svečanoj sednici Udruženja penzionera održanoj povodom Vidovdana, koji kao svoj dan obeležavaju i penzioneri.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik